Zupa krem – najprostsze co może być

Okazuje się, żeby zrobić mistrzowską zupę krem wcale nie potrzeba dużo umiejętności, ani zbyt wiele czasu. To jedno z tych dań, które uda się każdemu i można je zrobić błyskawicznie. Potrzebujemy oczywiście jakichś warzyw. Może to być groszek w puszce, mogą być pomidory, a może być choćby i puszkowana ciecierzyca. Potrzebujemy także oczywiście miksera, bo bez niego krem nam się nie uda. Wybrane przez nas warzywo miksujemy tak, aby powstała delikatna konsystencja. Skoro ma być krem to musi być kremowo i łagodnie.

Tak, aby nie było żadnych większych kawałków warzyw. Oczywiście wrzucamy to do garnka. No chyba, że decydujemy się na hiszpańskie gaspacho, które jest serwowane na zimno. Zupę podgrzewamy i dodajemy wszystko to, co nada jej smaku. Może to być kostka rosołowa, może być to mieszanka przypraw. Możemy także oczywiście dodać jogurtu naturalnego lub śmietany, aby zupkę zagęścić i sprawić, że będzie o wiele bardziej sycąca. Możemy gotowe już danie, nalane do misek, posypać prażonymi pestkami słonecznika lub dyni.